این چیزی است که من در مورد شما میدانم: حتی وقتی این مقاله را میخوانید، احتمالاً حداقل شش مورد دیگر در مغزتان وجود دارد که در حال چرخش است.
شما در حال فکر کردن در مورد:
- چه مدت خواندن این مطلب طول خواهد کشید
- کارهایی که باید بلافاصله بعد از اتمام خواندن این کار انجام دهید
- این که آیا شما حتی خواندن این قطعه را تمام خواهید کرد یا خیر (ببینید که آیا میتوانید به اندازه کافی تمرکز کنید که تا آخر بخوانید، من جرات میکنم!)
- آیا شما امروز باید به فروشگاه مواد غذایی بروید
- اینکه آیا صورتحسابی را باید فردا پرداخت کنید
- و شاید حتی سه پیامک در تلفن شما منتظر پاسخدهی هستند
لازم نیست به شما بگویم که، لحظه به لحظه محرکهای بسیار زیادی در مغز شما درحال پردازش هستند. جای تعجب نیست که فقط استراحت کردن کار سختی باشد!
طرفداران ذهن آگاهی ادعا میکنند که آن میتواند افکار شما را منسجم کند و موجب شفافیت و تمرکزی در شما شود که هرگز تصور نمیکردید. اما ذهنآگاهی دقیقاً چیست؟
ذهن آگاهی چیست؟
در فرهنگ عامه در مورد ذهنآگاهی از جهات مختلفی بحث میشود. ذهنآگاهی به وضعیت روانشناختی از آگاه بودن (مانند واقعا مورد توجه دیگران بودن)، فعالیتهایی که باعث تقویت آن آگاهی میشود (مانند اینکه هر روز قبل از رفتن به سرکار ذهنآگاهی کنیم)، روشی برای پردازش و تحریک اطلاعات (با دقت به ذهن خود گوش دادن) و به عنوان یک ویژگی شخصیت (که فلانی باهوشترین دوست من است) اشاره دارد.
این استفادههای مختلف برای کلمه “ذهن آگاهی” منجر به سردرگمی در مورد معنی این عبارت در گفتگوهای روزمره میشود. بنابراین باید این بحث را با پاسخ به این سؤال شروع کنیم که “ذهنآگاهی چیست، و چرا باید از به آن توجه کنیم ؟”
ذهن آگاهی به وضوح در طی تحقیق به عنوان “یک آگاهی لحظه به لحظه از تجربه یک شخص بدون قضاوت کردن” تعریف شده است. به نظر میرسد بسیار عالی است، درست است؟
برای اینکه بتوانید در سراسر زندگی روزمره خود بدون قضاوت یا واکنش نشان دادن در مورد تجربیات مبتنی بر انگیزهها و احساسات تحریک شده ،کاری است که احتمالاً دوست دارید انجام دهید، به جریان بیندازید به عنوان آرامترین دوست را در خدمت شما خواهد بود.